24 آبان 1393 - 9:53 شناسه خبر: 1024 نسخه چاپی

ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا دغدغه تامین مالی را برطرف می‌کند

ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا دغدغه تامین مالی را برطرف می‌کند
 مدیر عامل اتحادیه سراسری باغداران کشور با اشاره به این که یکی از مشکلات اساسی کشاورزان بحث توزیع و بازرگانی محصولاتشان است گفت: ورود محصولات کشا ...

 مدیر عامل اتحادیه سراسری باغداران کشور با اشاره به این که یکی از مشکلات اساسی کشاورزان بحث توزیع و بازرگانی محصولاتشان است گفت: ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا می‌تواند دغدغه تامین مالی این قشر را برطرف کند.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، نوذر نگهداری مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی باغداران کشور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌های بازدید و درباره مشکلات کشاورزان، پتانسیل‌های بورس برای تامین مالی این بخش و دلایل تولید محصولات ناسالم با استفاده از کودهای شیمیایی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در ابتدا با اشاره به اینکه اخیرا با تلاش این اتحادیه برخی محصولات خشک که قابل نگهداری و امنیت بیشتری هستند برای تامین مالی وارد بورس کالا شدند اظهار داشت: معمولاً‌ از محصولات خشک به دلیلی نحوه نگهداری نسبت به محصولات تر بیشتر استقبال می‌شود چرا که قابل نگهداری و فسادپذیر نیستند.

نگهداری با بیان اینکه یکی از مشکلات کشاورزان فروش و بازرگانی محصولات است گفت: در اکثر کشورهای دنیا تنها دغدغه کشاورز تولید محصول است اما در کشور ما متاسفانه توزیع پس از برداشت محصول به یکی از مهمترین مشکلات این بخش تبدیل شده است.

وی افزود: نبود ثبات در بازار در اکثر مواقع به زیان کشاورز دامن می‌زند و یکی از مهمترین عواملی که منجر به زیان کشاورزان می‌شود نبود انبار و امکان نگهداری محصول است بنابراین دلالان و واسطه‌ها با خرید محصول به قیمت‌های بسیار پایین سعی در سودجویی دارند و در زمان عطش بازار محصولات را با قیمت‌های بسیار بالاتر عرضه می‌کنند.

مدیر عامل اتحادیه سراسری باغداران کشور با بیان اینکه دولت باید از اتحادیه و  تعاونی‌های کشاورزی برای توزیع به موقع و آسان محصولات حمایت کند گفت: در این صورت باغدار خود را موظف می‌داند که محصولات و خدمات به موقع به اتحادیه بدهد.

وی  در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلات سیستم توزیع در بخش کشاورزی آیا بهتر نیست از پتانسیل‌های بورس کالا استفاده شود گفت: بورس کالا به شکل واقعی در بخش کشاورزی می‌تواند اهرم اطمینان خوبی برای تامین مالی تولید‌کننده باشد چرا که ضمن اطمینان خاطر از مباحث تامین مالی، مشکل تقاضا نیز حل خواهد شد.

نگهداری پیشنهاد کرد: برای توسعه بخش کشاورزی بورس کالا باید کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، تولید‌کنندگان، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها کار کارشناسی بیشتری انجام دهند.

نگهداری همچنین در ادامه با تاکید بر اینکه به عنوان یک کارشناس عدم استفاده از کودهای شیمیایی را به کشاورزان توصیه می‌کنم گفت: استفاده از کودهای آلی و ریز‌مغذی ضمن تولید محصول باکیفیت و سلامت برای طبیعت هم فواید زیادی خواهد داشت.

وی گفت: اگر چه استفاده از کود شیمیایی منجر به کاهش تولید کشاورزان می‌شود اما باید دولت با حمایت از بخش کشاورزی محصولات ارگانیک و سالم را جایگزین محصولات ناسالم که به واسطه کودهای شیمیایی تولید شده‌اند، کند؛ در این صورت با تفاوت قیمتی میان محصولات سالم و ناسالم، استفاده از کود شیمیایی هم به مراتب کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با ارائه آماری تاکید کرد که 40 درصد از محصولات تولید شده توسط کشاورزان مشکوک به ناسالم هستند گفت:‌در این زمینه نیازمند کنترل‌های بیشتری از سوی مراجع و آزمایشگاه‌ها هستیم.

نگهداری در پاسخ به این سوال که آیا درست است بخش کشاورزی منجر به هدررفت آب می‌شود گفت: نمی‌توان در این خصوص سیستم توزیع آب و یا کشاورزان را مقصر هدررفت آب دانست اما با توجه به حمایت‌های خوبی از سوی وزارت جهاد کشاورزی انجام شده توسط صندوق حمایت از توسعه کشاورزی آبیاری‌های تحت فشار گسترش و توسعه یافته‌اند.

وی در عین حال تاکید کرد:‌با کاهش منابع آب اکنون باید مدیریت ویژه‌ای در زمینه آبیاری‌ها صورت گیرد و در این خصوص شرکـت‌های تعاونی باغداران در بخش آموزش و ترویج استفاده صحیح از منابع آب کمک زیادی می‌تواند داشته باشند.

 

منبع: فارس